Vivago Oy:n sopimusehdot

1. Yleiset sopimusehdot

 

 1. Vivago Oy myy ja vuokraa tuotteita ja palveluita yksityishenkilöille ja yrityksille (joista jäljempänä käytetään nimitystä asiakas). 

 2. Sitova kauppasopimus astuu voimaan asiakkaan maksettua tuote tai tuotteen ensimmäinen vuokra-erä verkkomaksun kautta. Vivago Oy:n vastuu tuotteen huonosta saatavuudesta, viranomais- tai maahantuontirajoituksista rajoittuu aina kaupan perumiseen, ja kauppahinnan mahdolliseen palauttamiseen. 

 3. Sopimuksen voi tehdä vain 18 vuotta täyttänyt täysivaltainen henkilö.

 4. Omistusoikeus laitteeseen siirtyy asiakkaalle kertamaksulla tapahtuvassa kaupassa vahvistetun maksusuorituksen jälkeen. Kuukausimaksuun perustuvassa kaupassa omistusoikeus ei siirry, vaan asiakas vuokraa laitteen ja palvelun Vivago Oy:ltä.

 5. Kertamaksuun perustuvassa kaupassa asiakas on velvollinen maksamaan hinnaston mukaista palvelumaksua. Asiakas on kuitenkin vapautettu tästä maksusta ensimmäisen 12 kuukauden ajan.

 6. Kuukausimaksuun perustuvassa kaupassa asiakas sitoutuu vähintään 12 kuukauden pituiseen sopimuskauteen. 12 kuukauden sopimuskauden jälkeen irtisanomisaika palvelun lopettamiselle on 1 kuukausi. 

 7. Kuluttajakauppasuhteessa noudatetaan voimassa olevia Suomen ja Euroopan Unionin määrittelemiä kuluttajakauppaan ja etämyyntiin liittyviä lakeja. Nämä sopimusehdot eivät ole voimassa siltä osin kuin ne rajoittavat kuluttajan oikeuksia siitä mitä kuluttajansuojalaissa on määrätty.

 8. Asiakkaan on reklamoidessaan tavaran virheestä tai palauttaessaan tuotteen esitettävä ostotodistus, kuitti tai muutoin todistettavasti osoitettava, että kyseinen tuote on ostettu Vivago Oy:stä asiakkaan esittämänä ajankohtana. Vivago Oy pidättää oikeuden periä kuitin etsinnän aiheuttamat kustannukset ostajalta. 

 9. Vivago Oy:n tarjoamat laitteet ja palvelut ovat apuvälineitä, joiden tarkoituksena on antaa tietoa seurattavan henkilön aktiviteetin kehittymisestä. Asiakas ymmärtää, että Vivago Oy ei ole vastuussa laitteidensa ja palveluidensa antaman tiedon tarkkuudesta, eikä sen käyttämisestä lääkinnälliseen tarkoitukseen.

 10. Vivago Oy:n järjestelmä ei ole lääkinnällinen laite.

 11. Vivago Oy ei vastaa asiakkaan internetyhteydestä tai sen järjestämisestä. Toimiva internetyhteys on edellytys palvelun toiminnalle.

2. Hinnat ja tuotteet

 1. Hinnaston hinnat sisältävät arvonlisäveron ja kuljetuksen Suomeen. Kuljetus ulkomaille veloitetaan erikseen.

 2. Tuotteen hinnan noustessa ennen lähetyksen käsittelyä tilatut tuotteet toimitetaan alkuperäisellä hinnalla. Jos tilaukseen tehdään muutoksia, määräytyy tuotteen hinta muutoshetken hinnan mukaisesti. Hinnan laskiessa toimitamme tuotteen automaattisesti uudella halvemmalla hinnalla. 

 3. Jos hinnastossa on selviä hintavirheitä, tuotetta ei myydä selvästi alempaan hintaan, jos voidaan olettaa asiakkaan ymmärtäneen virheen olemassaolo.

3. Tilaaminen ja tilauksen peruminen

 1. Asiakas on velvoitettu luovuttamaan tilausta tehdessään täydelliset yhteystietonsa, jotka sisältävät kuluttaja-asiakkaalta vähintään nimen, osoitteen ja puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen

 2. Hyväksyessään ostotapahtuman asiakas siirtyy verkkomaksutapahtumaan. Tämän jälkeen maksettuaan tuotteen asiakas sitoutuu palvelun ehtoihin ja vahvistaa tilauksen. Asiakas saa välittömästi vahvistuksen tilaukseensa ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen.

 3. Verkkosivuilla ilmoitetut toimitusaika-arviot on laadittu alihankkijoiden antamien tietojen perusteella. Vivago Oy pidättää oikeuden toimitusaika-arvioiden muutoksiin ilman ennakkovaroitusta. 

 4. Jos kaupan kohteena on erityisesti ostajan toivomuksesta valmistettu, tilattu tai muokattu hyödyke, peruutuksen yhteydessä tilauksesta mahdollisesti aiheutuneet kustannukset peritään kokonaisuudessaan ostajalta. 

 5. Vivago Oy ei ole velvollinen varaamaan muita saman tilauksen tuotteista asiakkaalle, jos yhden tuotteen saatavuus on huono, tai toimitus viivästyy Vivago Oy:stä riippumattomista syistä. Kuluttaja voi vaihtoehtoisesti hyväksyä joko viivästyneen tuotteen jälkitoimituksen tai tilauksen perumisen. Jälkitoimituksen postikulut veloitetaan normaalisti. Tilauksessa olevia tuotteita varataan enintään 14 päivää, minkä jälkeen tilaus perutaan ellei asiakas ole suostunut jälkitoimitukseen Vivago Oy ehtojen mukaisesti.

4. Toimitus ja maksaminen

 1. Valmiit tilaukset lähetetään kuljetukseen keskimäärin 2-5 työpäivän käsittelyajalla. Kuljetusaika on yleensä 1-2 arkipäivää. Valmiilla tilauksella tarkoitetaan tilausta, jonka kaikki tuotteet ovat varastossamme ja varattuina tilaukseen, sekä tilauksen maksutapa on hyväksytty. 

 2. Tuotteet ja niiden postikulut maksetaan tilauksen yhteydessä. Verkkokaupassa voidaan maksaa seuraavilla maksutavoilla: Nordea, Osuuspankki, Sampo, Tapiola, Aktia, Nooa, Paikallisosuuspankit, Säästöpankit, Handelsbanken, S-Pankki, Ålandsbanken sekä luottokortit. Maksaminen tapahtuu Suomen Verkkomaksut Oy:n sivuston kautta.

Mikäli haluat maksaa Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla, Vivago Oy toimii ainoastaan tuotteiden ja palveluiden markkinoijana ja lisäksi toimittaa tuotteet ostajalle. Reklamaatioista vastaa Suomen Verkkomaksut Oy.

Suomen Verkkomaksut Oy toimii Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa tuotteen myyjänä ja kauppa syntyy asiakkaan ja Suomen Verkkomaksut Oy:n välille. Myyjän vastuulla ovat kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet. Suomen Verkkomaksut Oy on myös maksun saaja. 

Suomen Verkkomaksut Oy
y-tunnus: 2122839-7
Ohjelmakaari 10
40500 JYVÄSKYLÄ
Puhelin: 0207 181830

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksu- ja rahoituspalvelun toteuttaa Suomen Verkkomaksut Oy (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Suomen Verkkomaksut Oy ostaa maksusuorituksen ja tilittää sen kauppiaalle. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

3. Jos asiakkaalla ei ole käytössä verkkopankkitunnuksia tai luottokorttia, edellyttää tilaaminen rekisteröitymistä Vivago Oy asiakkaaksi.

5. Palautusoikeus ja palauttaminen

 1. Etämyynnissä käyttämättömille tuotteille on kuluttajasuojalain 6 luvun mukainen 14 vuorokauden palautusoikeus. Lain tarkoituksena on antaa kuluttajalle oikeus tutustua tuotteeseen niin kuin se on mahdollista myymälässä. Vivago Oy myöntää asiakkaalle lain hengen mukaisesti oikeuden tutustua pakkauksen sisältöön. Tuotepakkauksen avaaminen tulee suorittaa yleistä varovaisuutta noudattaen. 

 2. Hygieniatuotteilla ei ole palautusoikeutta pakkauksen avaamisen jälkeen. Kaikki kuulokkeet ja hands-free- laitteet ovat hygieniatuotteita. Ohjelmistoilla tai muilla sinetöidyillä tuotteilla ei ole palautusoikeutta, kun tuotepakkaus on avattu. KSL 6. luku 16§ 

 3. Tuotteelle ei myönnetä palautusoikeutta, jos se on erityisesti ostajan toivomuksesta valmistettu, tilattu tai muokattu hyödyke. 

 4. Kertamaksulla tapahtuvassa kaupassa asiakkaalla on tyytyväisyystakuu kahden ensimmäisen vuoden ajan, jolloin hän voi palauttaa tuotteen ilman erityistä syytä Vivago Oy:lle. Tällöin asiakkaalle palautetaan hinnaston erikseen osoittama summa, riippuen palautusajankohdasta.

 5. Kuukausimaksuun perustuvassa kaupassa palvelun irtisanominen edellyttää, että kohta 1.6 on täyttynyt. Tämän lisäksi edellytetään että asiakas on palauttanut laitteen Vivago Oy:lle. 

 6. Asiakaspalautukset ja huoltotoimitukset toimitetaan aina postitse. Toimitusmuotona on käytettävä pakettia.

 7. Vivago Oy:n ilmainen asiakaspalautus on voimassa vain Suomessa. Asiakkaan tulee maksaa kaikki ulkomailta lähetettyjen palautuksien ja huoltotoimitusten kustannukset. Asiakkaan tulee ottaa yhteyttä Vivago Oy:n huoltoon ennen ulkomaan palautuksia/ huoltotoimituksia. Ennen palautusta ota yhteyttä Vivagon huoltoon saadaksesi tarvittavat tiedot palautuksen hoitamista varten.

 8. Asiakas on velvollinen säilyttämään palautusasiakirjoista tarvittavat kopiot. Postin asiakaspalautuksesta saatava pakettilähetysseurantatunnus on ainoa keino lähettämisen todistamiseksi. 

 9. Palautuksen tai huoltotoimituksen mukaan tulee toimittaa täydellisenä täytetty Vivago Oy:n palautuslomake, jonka löydät tästä linkistä.

 10. Tuotteet tulee pakata huolellisesti, jotta ne eivät vahingoitu kuljetuksessa. Tuotteiden ympärille tulee laittaa vähintään 10 cm pehmustetta. Vivago Oy suosittelee käyttämään aina tuotteen alkuperäistä pakkausta, jonka valmistaja on suunnitellut tuotteen turvalliseen kuljettamiseen. 

 11. Vivago Oy ei ole vastuussa huolimattomasti ja sopimusehtojen vastaisesti pakattujen palautusten vahingoittumisesta. Asiakkaan puolelta tulleesta virheestä aiheutuneet kustannukset peritään asiakkaalta. 

 12. Vivago Oy pidättää oikeuden periä kustannukset asiakkaalta, jos asiakaspalautus on tehty aiheetta tai sopimusehtojen vastaisesti. Asiakkaalta peritään Vivago Oy:n käsittely- ja postituskulut.

6. Takuu ja huolto

 1. Vivago Oy pidättää oikeuden todentaa tuotteissa ilmoitetut virheet. Testaamista ei suoriteta odottaessa. Tähän on varattava aina 3-5 arkipäivää. 

 2. Suoritettava huoltoprosessi pyritään hoitamaan 10-15 arkipäivän kuluessa. 

 3. Vivago Oy ei ole vastuussa ostajan toimista aiheutuneista vahingoista. Oikeus tuotteessa olevan vian luonteen ja laadun tarkastamiseen säilyy Vivago Oy:llä myös kaupan perumisen yhteydessä. 

 4. Vivago Oy pidättää oikeuden periä aiheettoman takuuhuollon kulut asiakkaalta. Aiheettoman huollon kuluina peritään mahdolliset huoltoyhtiön kulut, Vivago Oy:n käsittelykulut ja logistiset kustannukset. 

 5. Tuotteen fyysinen avaaminen laitteen muokkaamiseksi päättää takuun ja kuluttajasuojan mukaisen virhevastuun.

7. Reklamaatio

 1. Vivago Oy käsittelee ainoastaan kirjallisen reklamaation, joka voidaan toimittaa joko palautelomakkeella tai kirjeenä Helsingin toimipisteeseen.

 2. Vivago Oy:n toimipaikan henkilöstö ei käsittele reklamaatioita suoraan. 

 3. Vivago Oy:n reklamaatiohenkilöstö toimii suoraan johtoryhmän alaisuudessa. Henkilökunta konsultoi tarvittaessa johdon kanssa asiakkaan lähettämän reklamaation hoitamisessa. 

 4. Kuluttajaneuvonta ja kuluttajariitalautakunta tarjoaa veloituksetta apua erimielisyyksien ratkaisemiseen, joten Vivago Oy ei korvaa asiakkaan asiamieskuluja. 


Ehdot päivitetty viimeksi 19.5.2010